RØSTIG meditatie glampingRØSTIG is een unieke pop-up camping gericht op rust en natuur.
Je overnacht in je eigen tipi in het bos en de dagelijkse meditaties, yogasessies, tai chi en andere workshops zijn bij de prijs inbegrepen. Je kunt ook gewoon lekker luieren in een hangmat. RØSTIG opent deze zomer 3 maanden haar tenten, is vanaf 18 jaar en ouder en gegarandeerd kleinschalig.
Heerlijk, RØSTIG.

 

Accommodatie

Je verblijft bij RØSTIG in een éénstokstipi in het bos. De tipi heeft een diameter van vier meter en heeft een slaap- en zitgedeelte. Je kunt er verblijven in je eentje of met zijn tweeën.  In de tipi vind je twee matrassen, twee stoeltjes en een tafeltje met rieten matjes als ondergrond. Buiten de tipi vind je twee buitenstoelen. Het is de ideale plek om te ontsnappen aan de hectiek van alledag. In het bos vind je hangmatten om te relaxen, een kampvuur om elkaar te ontmoeten en talloze plekjes om de stilte op te zoeken. Ook kun je op ontdekkingstocht gaan op zoek naar geheime chill-plekjes. 

tipi natuur

Activiteiten

Bij RØSTIG zijn alle workshops bij de prijs inbegrepen. In onze huiskamer-tent kun je dagelijks deelnemen aan ten minste twee of drie workshops of sessies. We bieden elke ochtend en middag een meditatiesessie en/of yogales aan en we variëren wekelijks met lessen in Tai Chi, ademwerk, de Wim Hof Methode, Chi Gong en meer. Verder hebben we leuke bordspellen en kun je in ons Bøb Røss-Bøsje mee schilderen op de beelden en de ontspannen stem van meester-relaxer Bob Ross. 

 

Wil je er liever op uit? Er zijn tal van prachtige wandelroutes die door het bos lopen, waaronder het Pieterpad en het Bijzondere Bomenpad. Je kunt op aanvraag ook fietsen huren. Verder is er elke avond een groot kampvuur waar je lekker kunt relaxen en kunt luisteren naar mooie verhalen of genieten van de geluiden van een slapend bos. 

Half juni verwachten we dat het programma rond is en de docenten geboekt. Je kunt dan een email met meer informatie verwachten over het programma tijdens jouw verblijf.

yoga
 • Facebook
 

Wat bieden we jou

Inclusief

 • Je eigen volledig ingerichte tipi

 • Dagelijkse workshops, bij prijs inbegrepen (ten minste 2 of 3 per dag)

 • Gemeenschappelijke woonkamer

 • Hangmatten en lounge area

 • Gedeelde  basic keuken (koelkast, basis kookvoorziening, bestek, borden, etc.)

 • Røst en natuur

Optioneel

 • Coaching 

 • Ontbijttasje met verse broodjes, beleg en fruit (€ 7,50)

 • Diner in samenwerking met lokale restaurants (prijs varieert)

Exclusief

 • Schoonmaakkosten € 9,-

 • Toeristenbelasting 9%

 • Bedlinnen

Prijzen

Midweek

Maandag tot en met vrijdag

4 overnachtingen

Tipi 2 personen

€ 60,- per nacht p.p.

Lang weekend

Vrijdag tot en met maandag

3 overnachtingen

Tipi 2 personen
€ 70,- per nacht p.p.

Week

Maandag tot en met maandag

of vrijdag tot en met vrijdag

7 overnachtingen

Tipi 2 personen

€ 60,- per nacht p.p.

 
IMG_2036.JPG
 • Facebook

Cøntact

Veelgestelde vragen

Wanneer vindt RØSTIG plaats?


De RØSTIG pop-up camping opent haar tent van juli tot en met september. De vaste dagen voor het in- en uitchecken zijn maandag en vrijdag. Je hebt hierdoor de keuze voor een verblijf van een lang weekend, een midweek, een week of zelfs langer.
Kun je eten op RØSTIG?


Ontbijt/brunch Je kunt bij ons de dag van tevoren een ontbijttasje bestellen. Hier zitten verse broodjes en fruit in. Dit kost €7,50. Koffie, thee en water is altijd gratis. Diner Bij RØSTIG heb je de mogelijkheid om gezamenlijk te dineren of gewoon bij je tent. We werken samen met lokale restaurants en cateraars die ‘s avonds het eten verzorgen. De kosten verschillen per dag. We hebben ook basis kookvoorzieningen dus je kunt je eigen boodschappen meenemen en koken indien gewenst. Je kunt gebruik maken van de gemeenschappelijke koelkasten en wij hebben bestek en borden voor je.
Welke workshops zijn er op RØSTIG?


Bij RØSTIG bieden we tal van workshops en activiteiten aan die bijdragen aan duurzame ontspanning en RØST. We bieden minimaal 2 workshops per dag aan, regelmatig is dat meer. We variëren graag en dus weet je nooit helemaal zeker welke workshops er zullen zijn tijdens je verblijf. Wat je wel zeker weet is: Dagelijkse meditatiesessies en yogalessen Bij RØSTIG slaan we geen dag over zonder meditatiesessie of yogales. Meditatie en yoga zorgt voor verstilling en de mogelijkheid om terug te keren naar het hier en nu. Wij vinden dit belangrijk en dit past bij onze waarden. Daarbij helpen we je graag om meditatie of yoga toe te leren passen in je dagelijkse leven (wanneer het nou eenmaal wat drøkker is). Andere workshops die we deze zomer aan zullen bieden zijn ademsessies, Tai Chi, Chi Gong, Wim Hof-methode en meer. Ook kunnen er spontaan workshops ontstaan of worden ingepland. Kort van tevoren kunnen we je meer vertellen over wat er gepland staat tijdens je verblijf.
Wat is er bij RØSTIG te doen naast de sessies/workshops?


Wij bieden naast de workshops tal van andere activiteiten. Je kunt lekker rustig schilderen in ons Bøb-Røss-Bøsje, bordspellen spelen, mijmeren bij het haardvuur of op zoek naar de verschillende plekken waar je tot rust kan komen of mediteren in de bossen op het landgoed. Zo bouwen we deze zomer een boomhut om in te ontspannen en zullen er andere, verstopte, plekjes te ontdekken zijn. Daarbij zijn er prachtige wandelpaden over het landgoed en in de omgeving, staat de dikste Eik van Nederland op 50 meter afstand op het landgoed, kun je fietsen huren om de omgeving te ontdekken of boodschappen te doen en kun je een boek uit de bos-bieb lenen om een middagje te lezen.
Wat is de minimumleeftijd om bij RØSTIG te verblijven?


De minimumleeftijd bij RØSTIG is 18. We willen jou en de andere gasten zoveel mogelijk rust kunnen garanderen.
Wat als RØSTIG niet door kan gaan vanwege corona?


Vanwege het ‘open’ karakter van de pop-up glamping zal het vrijwel zeker door kunnen gaan in het geval van nieuwe maatregelen vanuit de overheid rond corona. Mocht dit echt niet het geval zijn, dan krijg je een voucher waarmee je op een ander geschikt moment alsnog bij ons kunt verblijven. In de footer van de pagina vind je onze algemene voorwaarden en annuleringsbeleid
Voldoet RØSTIG aan de richtlijnen rond corona?


We houden ons aan de door het RIVM gestelde corona maatregelen. Zo zal er altijd voldoende ruimte zijn tijdens de workshops en het diner en maken we alles grondig en professioneel schoon. Ook aan toekomstige maatregelen verwachten we ons goed te kunnen houden.
Wat is het adres van RØSTIG en hoe kom ik er?


RØSTIG bevindt zich op Landgoed Verwolde in de Achterhoek. Met de auto is het landgoed goed te bereiken. Toets het adres ‘Jonker Emilelaan 4, Laren’ in en parkeer bij ‘P Huis Verwolde’. Vanaf daar kun je de bordjes volgen of ons even laten weten dat je aankomt zodat we je helpen met je spullen. Als je met het OV komt kun je het best even contact met ons opnemen. We willen een lokaal taxibedrijf inschakelen om te helpen de laatste kilometers naar het landgoed te komen, daar zijn we nu mee bezig.
Wat zijn de huisregels van RØSTIG?


Wij willen jou en je kampgenoten de ultieme rust bieden. Om dit te verzekeren zijn er verschillende huisregels. De volledige huisregels vind je op het kamp. Zo spannend zijn die niet, maar het is toch goed om er een paar te benoemen: 1. Drugs en alcohol. Drugs is niet toegestaan en overmatig alcoholgebruik ook niet. Wij schenken geen alcohol, maar je mag zelf wel wijntjes en biertjes meenemen en nuttigen. Overmatig gebruik is echter niet toegestaan, omdat dat indruist tegen de røst die we je kampgenoten gunnen. 2. Muziek. Grote muziek boxen zijn niet toegestaan, kleine boxjes alleen om bij de tent wat muziek te spelen, mits dat niet storend is voor anderen in het kampement. 3. Na 23:00 is het stil in het kamp. Ben je nog op en klets je nog een beetje, dat is prima, maar doe dat wel fluisterend om anderen niet wakker te maken. Na 22:00 willen we graag dat het stiller wordt en bijvoorbeeld eventuele muziek of muzikale instrumenten er het zwijgen toe doen. 4. Geniet ervan! Wij hebben er alles aan gedaan om je een hele unieke, røstige ervaring te bieden. Precies zoals we het zelf zouden willen! Mochten dingen niet bevallen of heb je feedback voor ons, laat het ons vooral weten. We willen graag leren en onszelf verbeteren en hebben jouw mening daarbij nodig.
Wat voor plek is landgoed Verwolde?


RØSTIG bevindt zich in een bos op het landgoed Verwolde in Laren, Gelderland. Tweehonderd jaar woonde de familie Van der Borch van Verwolde in het landhuis op het landgoed, dat stamt uit 1776. Het bos waar RØSTIG zich bevindt is eigendom van Sophia van der Borch en het is nog nooit op deze manier opengesteld voor publiek, tot deze zomer. De bossen op het landgoed zijn prachtig en er lopen verschillende wandelpaden over het gebied, waaronder het Pieterpad en het Bijzondere Bomenpad. Buiten deze wandelpaden komen er weinig mensen. De bossen zijn daarom prachtig ongerept en er bevinden zich veel reeën.
Wat is het 'Røstige bosje'?


Het Røstige bosje is het stuk bos waar het kampement staat. Dit is een prachtig bos met veel ruimte tussen de bomen, wat het erg geschikt maakt voor het opzetten van onze tenten. Daarbij heb je zowel een bos als een weiland tot je beschikking, dus genoeg plek om te relaxen.
Wist je echter ook dat er in dit bos veel reeën slapen en dat er in juni altijd kleine bambi's worden geboren? Dat is natuurlijk erg gaaf, maar we moeten daar ook voorzichtig mee zijn. Reeën zijn hele røstige buren en dat willen wij ook voor hen zijn. Daarom zullen bepaalde delen van het bos niet toegankelijk zijn gedurende je verblijf, zodat we onze buren hun privacy gunnen. Daarbij willen we 's nachts geen verkeer in het bos hebben, zodat we de reeën en ander wild een goede nachtrøst kunnen garanderen.
Wat moet ik meenemen voor een verblijf bij RØSTIG?


Los van je kleding en alle andere standaard benodigdheden voor een kampeerverblijf willen we het meenemen van nog een paar dingen benadrukken: - zaklamp (wij hebben vaak ook extra te leen, maar neem toch maar mee) - bedlinnen en handdoeken (wij verzorgen matrassen, dekens en kussens) - een fles om te vullen met water - sportieve kleding - muggenspray
Hoe zit het met WI-FI en elektriciteit?


Er is een WI-FI router aanwezig waar je eventueel gebruik van kunt maken. Wij raden je aan omdat vooral niet te doen en lekker te genieten van het offline zijn. Heb je daar hulp bij nodig? Geen probleem, om jou te helpen bij je digital-detox bewaren we met liefde jouw telefoon in een kluisje. We hebben een centraal punt met voldoende stoppenkasten zodat eenieder hier gebruik van kan maken om bijvoorbeeld zijn of haar telefoon op kan laden. In je tent zit geen elektriciteitsaansluiting. Deze pop-up camping is opgezet in een stuk bos, middenin de natuur. We willen het zo natuurlijk mogelijk houden, dus zonder teveel draden en elektra. Wel hangt er centrale verlichting door het kampement
Hoe is het sanitair geregeld op RØSTIG?


Er zijn 4 WC's en 4 douches. Op die manier hopen we drukte te voorkomen, want drukte is niet røstig :). De WC's worden door ons voorzien van WC papier en ze worden met regelmaat schoongemaakt.
Hoe groot is RØSTIG?


Met RØSTIG willen we rust en kleinschaligheid garanderen. Daarom zullen er nooit meer dan 20 gasten verblijven op het kampement. We willen je dan ook vragen om geen vrienden of familie op bezoek te vragen omdat dit de drukte in het bos kan opvoeren.
Bestaat er zoiets als té RØSTIG?


Nee.
Waarom Ø?


De Ø in RØSTIG staat voor balans. Balans tussen drukte en røst, spanning en ontspanning, je lichaam en je geest. Wij geloven dat deze balans bij veel mensen verstoord is tegenwoordig, wat leidt tot teveel stress en stressgerelateerde klachten. Onze missie is om mensen te helpen de balans te herstellen. Niet alleen door het bieden van røst, maar ook door het aanbieden van de 'tools' die je helpen om nieuwe vaardigheden te leren en deze røst mee naar huis te nemen.

 

EEN Røstige sfeerimpressie

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/20
 

WAAROM RØSTIG?

Verscholen in de bosrijke Achterhoek op het prachtige Landgoed Verwolde vind je een uniek, rustig plekje. Een dorpje van tenten, te midden van de bomen en het wild. Welkom bij RØSTIG. 

 

We zitten al anderhalf jaar in een crisis die ons dwingt om onze tijd voornamelijk binnenshuis door te brengen, zonder al te veel sociale contacten, met een gevoel van hopeloosheid en een stijgend stresslevel. Dat gold althans voor ons. RØSTIG is ontstaan vanuit de drang naar een alternatief. De drang naar een plek om juist helemaal vrij te zijn. Niet binnen vier muren, maar juist buiten in de natuur. Een plek waar je alle stress achter je kunt laten en waar je de ruimte hebt om 'quality-time' met jezelf of een ander te hebben. Een plek die bijdraagt aan je mentale gezondheid en je levensplezier. Waar je weer mensen kunt ontmoeten en van waaruit je met hernieuwde energie verder kunt gaan. Een plek om bij te komen en weer even tot rust te komen. Dat is RØSTIG. 

 

Het maakt niet uit of je de hele dag in de zon in de hangmat wilt liggen of juist graag de benen strekt tijdens een wandeling of yoga. Doe wat jij wilt en geniet van de vrijheid en de rust die RØSTIG je zal bieden. 

​ 

RØSTIG is de plek geworden waar we zelf behoefte aan hadden. Graag delen we het met jou. 

 

We kijken ernaar uit je te ontmoeten. 

​ 

Team RØSTIG 

​​​

glamping tipi
meditation 4.jpg
hangmat