Boek nu

Waarom RØSTIG?

'RØSTIG aan het water' opent haar deuren! Na het grote succes van vorig jaar zijn we ook dit jaar weer ieders uitvalsbasis om echt tot RØST te komen. Op een nieuwe locatie: dit jaar niet midden in het stille bos, maar aan de oevers van de prachtige Linge.

Bij RØSTIG kom je tot RØST door de twee à drie workshops per dag rond meditatie, zelf-ontwikkeling en yoga, allemaal bij de prijs inbegrepen. Daarbij kun je heerlijk ontspannen in onze (jawel) drijvende wellness, op avontuur gaan met je eigen kano en genieten van de gezelligheid en relaxte sfeer van RØSTIG. 

Of je nou het liefst de hele dag luiert, er juist wandelend of kanoënd op uit trekt of alleen komt voor onze dagelijkse workshops, alles mag. Als jij maar tot RØST komt.

Ga je liever het bos in voor een retreat voor ultieme røst en stilte? Meld je dan aan voor onze bos-retreats op het prachtige landgoed Verwolde!

We zijn de ambassadeurs van de lage hartslag, de Zuidas van het Zen-gevoel en de Harvard voor hangmat-luieren. Wij zijn røststokers en blazen jouw stoom af. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Team RØSTIG

Video

Accommodatie

Je verblijft in een ruime tipi aan het water. Dit jaar zal het verblijf nog luxueuzer zijn dan vorig jaar en onder andere beschikken over een houtkachel, voor ultiem comfort. De tipi heeft een diameter van vijf meter en heeft een slaap- en zitgedeelte. In je tipi vind je een heerlijk, opgemaakt bed, nachtkastjes, warm beddengoed, kleedjes, een kist voor je kleren en desgevraagd een schildersezel met schilderspullen. Ook is er elektriciteit aanwezig in de tipi. Buiten de tipi vind je twee relaxte buitenstoelen, een vuurschaal en je eigen kano. Je hebt een heerlijk plekje om te ontsnappen en ontspannen. Op het kamp vind je hangmatten om te relaxen, een kampvuur om elkaar te ontmoeten, een RØSTIG-strand, een horecagelegenheid aan het water en talloze plekjes om te chillen.

We zien je graag op de Lingedijk 6 te Kedichem!

Activiteiten

Bij RØSTIG zijn alle workshops bij de prijs inbegrepen. In onze huiskamer-tent kun je dagelijks deelnemen aan twee à drie workshops. Vaak is er in de ochtend een yogales, in de middag variëren we tussen workshops rond zelfontwikkeling, Tai Chi en yoga en ‘s avonds meestal meditatie. Gedurende de komende maanden zal de agenda met workshops zich vullen. Twee weken vóór verblijf krijg je van ons een mail met een uitleg over het aanbod van workshops tijdens je verblijf.

Liever op avontuur? Rol je bed uit, je eigen kano in en volg de schatkaart met de kano op zoek naar een onbewoond eilandje. Ook kun je wandelen langs de rivier of een elektrisch motorbootje of sup-boards huren. ‘s Avonds kun je anderen ontmoeten bij het kampvuur, of lekker relaxen bij je eigen vuurschaal aan het water. Verder hebben we bordspellen, lekkere wijntjes en biertjes en natuurlijk goed gezelschap.

Impressie

Hieronder een kleine sfeerimpressie van voorgaande jaren. Benieuwd naar meer foto's? Bekijk dan onze Instagram.

Vorige

Volgende

Prijzen

Info

Tot 1 juli geldt onze laagseizoen korting!

Langer blijven? Combineer dan twee weekdelen of een weekdeel en een weekend!

Weekdeel

Maandag t/m woensdag, of woensdag t/m vrijdag 2 overnachtingen

3 personen, per dag p.p. €65,-
2 personen, per dag p.p. €75,-
1 persoon, per dag €85,-

Weekend

Vrijdag t/m maandag
3 overnachtingen

3 personen, per dag p.p. €75,-
2 personen, per dag p.p. €85,-
1 persoon, per dag €95,-

Agenda

De agenda wordt aangevuld naarmate je verblijf dichterbij komt. Houd hem dus goed in de gaten!

September

Datum Activiteit
12/09 Tension Release workshop
13/09 Bhakti yoga (slow flow), Vinyasa yoga, (Zen meditatie?)
14/09 Vinyasa yoga, Yin yoga
15/09 Bhakti yoga (slowflow), Stiltewandeling, Yin yoga
16/09 Ochtend Flow, Licht meditatie
17/09 Chakra meditatie, Tension Release, Hatha yoga
18/09 Embodied Flow, Super slow flow yoga
19/09 Vinyasa yoga, Slow flow yoga
20/09 Gentle flow, Kirtan, Yin yoga
21/09 Yin yang yoga, Yin yoga
22/09 Bhakti yoga, Stilte wandeling, Yin yoga
23/09 Speciaal event: Briljant leven retreat (beperkte tickets nog beschikbaar)
24/09 Speciaal event: Briljant leven retreat (beperkte tickets nog beschikbaar)
25/09 Speciaal event: Briljant leven retreat (beperkte tickets nog beschikbaar)
26/09 Speciaal event: Briljant leven retreat (beperkte tickets nog beschikbaar)
27/09 Gentle flow, Kirtan, Yin yoga
28/09 Anouk Maas: Yin, sound bowl & meditatie
29/09 Anouk Maas: Yin, sound bowl & meditatie
30/09 Anouk Maas: Yin, sound bowl & meditatie
31/09 RØSTIG nazømer: meditatie, breathwork, yoga, ijsbad
01/10 RØSTIG nazømer: meditatie, breathwork, yoga, ijsbad
02/10 RØSTIG nazømer: meditatie, breathwork, yoga, ijsbad
03/10 RØSTIG nazømer: meditatie, breathwork, yoga, ijsbad

Oktober

Datum Activiteit
To be continued

FAQ

RØSTIG opent haar deuren van mei tot en met oktober, op de Lingedijk 6 te Kedichem. De vaste dagen voor het in- en uitchecken zijn maandag, woensdag en vrijdag. Je hebt hierdoor de keuze voor een verblijf van een lang weekend (3 nachten), een deel van de midweek (2 nachten), een midweek (5 nachten) een week (7 nachten) of zelfs langer.

Op RØSTIG vind je een gemeenschappelijke keuken met verschillende kookgelegenheden. Je kunt verse pakketten afnemen om bijvoorbeeld te barbequen. Verder hebben we een horecagelegenheid met terras aan het water. In zowel de keuken als de horecagelegenheid kun je water, frisdrank, biertjes en wijn krijgen. Bij RØSTIG is alles vegetarisch. Verder is het eten alsvolgt geregeld:

Ontbijt

Je kunt bij ons de dag van tevoren een ontbijtje bestellen, of het opgeven bij je boeking. Hier zitten verse broodjes en fruit in. Dit kost €10,-.

Lunch

Je kunt gebruik maken van de heerlijke lunch die onze horeca-gelegenheid aanbiedt op het terras aan het water, een vega tosti krijgen bij de gemeenschappelijke keuken of natuurlijk zelf iets bereiden.

Diner

Bij RØSTIG heb je de mogelijkheid om gezamenlijk te dineren of gewoon bij je tent. In onze gemeenschappelijke keuken kun je (vega) barbeque-pakketten kopen of andere pakketten met vers eten die je kunt bereiden in de gemeenschappelijke keuken of bij je tent.

Bij RØSTIG bieden we tal van workshops en activiteiten aan die bijdragen aan duurzame ontspanning en RØST. We bieden minimaal 2 à 3 workshops per dag aan. 

Dagelijkse meditatiesessies en yogalessen

Bij RØSTIG slaan we geen dag over zonder meditatiesessie of yogales. Meditatie en yoga zorgt voor verstilling en de mogelijkheid om terug te keren naar het hier en nu. Wij vinden dit belangrijk en dit past bij onze waarden. Daarbij helpen we je graag om meditatie of yoga toe te leren passen in je dagelijkse leven (wanneer het nou eenmaal wat drøkker is). 

Andere workshops die we aan zullen bieden zijn ademsessies, Tai Chi, Chi Gong, Wim Hof-methode en meer.

Telkens wanneer een workshop van start gaat zul je de gong horen. Je hoeft natuurlijk nergens aan deel te nemen, maar we nodigen je er wel toe uit. Wil je liever in je hangmat chillen of iets anders doen? Geen enkel probleem natuurlijk! 

Andere activiteiten

Bij je verblijf bij RØSTIG krijg je je eigen kano, waarmee je op avontuur kan. Verder verhuren we sup-boards en (elektrische) motorbootjes. Je kunt schilderen, spelletjes spelen, zwemmen, wandelen in de buurt, oude stadjes bekijken of lekker relaxen.

Iedereen is welkom bij RØSTIG. Daarbij geldt echter wel een minimale leeftijd van 18. Niet omdat we niet van kinderen houden, maar wel omdat we zoveel mogelijk rust willen garanderen (en dat gaat nou eenmaal makkelijker zonder kinderen).

Vanwege het ‘open’ karakter van RØSTIG zal het vrijwel zeker door kunnen gaan in het geval van nieuwe maatregelen vanuit de overheid rond corona. Mocht dit echt niet het geval zijn, dan krijg je een voucher waarmee je op een ander geschikt moment alsnog bij ons kunt verblijven.

Wij willen jou en je kampgenoten de ultieme rust bieden. Om dit te verzekeren zijn er verschillende huisregels. De volledige huisregels vind je op het kamp. Zo spannend zijn die niet, maar het is toch goed om er een paar te benoemen:

1. No pølitics. We zijn een plek waar iedereen welkom is en zich veilig moet voelen. We vermijden daarom politieke onderwerpen die leiden tot vervelende discussies of uitsluiting.

2. Muziek. Grote muziek boxen zijn niet toegestaan, kleine boxjes alleen om bij de tent wat muziek te spelen, mits dat niet storend is voor anderen in het kampement. Wees hier gewoon sociaal en denk een beetje met de anderen mee, dan komt dat vast goed. 

3. Na 23:00 is het stil in het kamp. Ben je nog op en klets je nog een beetje, dat is prima, maar doe dat wel fluisterend om anderen niet wakker te maken. Na 21:00 willen we graag dat de køken en woonkamer stil zijn zodat de omliggende tipi’s røstig kunnen slapen. We vragen je dan te verkassen van de kas (:D) naar de vuurschalen.

4. Geniet ervan! Wij hebben er alles aan gedaan om je een hele unieke, rustige ervaring te bieden. Precies zoals we het zelf zouden willen! Mochten dingen niet bevallen of heb je feedback voor ons, laat het ons vooral weten. We willen graag leren en onszelf verbeteren en hebben jouw mening daarbij nodig.

Los van je kleding en alle andere standaard benodigdheden voor een kampeerverblijf willen we het meenemen van nog een paar dingen benadrukken:

- zaklamp (wij hebben vaak ook extra te leen, maar neem toch maar mee)

- een fles om te vullen met water

- sportieve kleding

- zwemkleding (we zeggen niet wat we gaan doen)

Wij verzorgen bedden met matrassen, kussens en bedlinnen :).

Onze vaste wisseldagen zijn op maandag, woensdag en vrijdag. Je kunt op je aankomstdag inchecken vanaf 16:00 uur en op je vertrekdag uitchecken tot 12:00 uur. Op zowel de aankomst- als vertrekdag is er ook een workshop, om 20:00 op de aankomstdag en om 10:00 uur op de vertrekdag.

De Ø in RØSTIG staat voor balans. Balans tussen drukte en røst, spanning en ontspanning, je lichaam en je geest. Wij geloven dat deze balans bij veel mensen verstoord is tegenwoordig, wat leidt tot teveel stress en stressgerelateerde klachten. Onze missie is om mensen te helpen de balans te herstellen. Niet alleen door het bieden van røst, maar ook door het aanbieden van de 'tools' die je helpen om nieuwe vaardigheden te leren en deze røst mee naar huis te neme

Nee.

Niet al je vragen beantwoord? RØSTIG, neem contact met ons op, dan komen we zo snel mogelijk bij je te terug! Kun je niet wachten op je welverdiende røst? Boek dan nu!